Yeşil Varlık Oranı Hesaplaması

AMAÇ
“Yeşil Varlık Oranı Hakkında Tebliğ” kapsamında yeşil varlık oranının hesaplama yöntemleri, teknik tarama kriterleri, çevreye zarar vermeme ilkeleri, asgari güvenlik önlemleri gibi temel unsurlar hakkında bilgi aktarmak ve yeşil finansal ürünlerin sınıflandırılması, uyumlu/uygun varlık ayrımı yapılması, yeşile boyama risklerine karşı kurumsal farkındalığı arttırmak.
ODAK NOKTALARI
#YeşilVarlıkOranı #SürdürülebilirFinans #ESG #ÇSY #Sürdürülebilirlik #ESGRaporlama #APG
EĞİTİMDEN BEKLENEN SONUÇLAR
Bilir: Yeşil Varlık Oranı Tebliği’nin amacından hareketle, Taksonomi ile Yeşil Varlık Oranı arasındaki ilişkiyi kavrar, raporlama yükümlülüklerini ve veri sınıflandırmasının önemini bilir.
Anlar: Yeşil varlık oranının bankaların çevresel sürdürülebilirliğe katkısının nasıl ölçtüğünü, yeşil boyama risklerinin finansal kurumlar açısından oluşturduğu riski anlar.
Yapar: Kredi portföyünü Yeşil Varlık Oranı Tebliği’ne uygun şekilde sınıflandırır, hesaplamasını yapar, sürdürülebilir finansman stratejisi belirlerken kullanır.
HEDEF KİTLE
Kredi Tahsis ve Takip, Finansal Raporlama, Risk Yönetimi, Teftiş, İç Kontrol, Proje Finansman, Sürdürülebilirlik bölümlerinde çalışan kişilerin katılımına uygundur.
İÇERİK
- Yeşil Varlık Oranı- Tebliğin Amacı ve Kapsamı
- Çevresel Sürdürülebilir Ekonomik Faaliyetler- Faaliyet Alanlarının Sınıflandırılması
- Yeşil Varlık Oranı Hesaplaması- Uygun Varlık ve Brüt Varlıklar, Teknik Tarama Kriterleri, Çevreye Önemli Derecede Zarar Vermeme, Asgari Sosyal Güvenlik Önlemleri
- YVO Hesaplama Sürecinin İşleyişi- Birincil ve İkincil Anahtar Performans Göstergeler
- Yeşil Boyama Nedir, Nasıl Önlenir?
- YVO’nun Sürdürülebilir Finansman Stratejileri Geliştirmedeki Rolü
EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ
Davranışsal Yetkinlikler:
Analitik Düşünme ve Yaratıcılık, İletişim
Yönetsel Yetkinlikler:
Planlama ve Organizasyon, Bilgi İzleme ve Operasyonel Takip
Mesleki/Bankacılık Teknik Yetkinlikler: Raporlama ve Sunum, Kıyaslama
Öz-Gelecek Yetkinlikleri: Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak