Bankacılık Politikasını Anlamak


foto

AMAÇ

Bankacılık sektörüne dönük düzenlemelerin ekonomi politikasının bir parçası haline gelmesi, Dünyada ve Ülkemizde giderek önem kazanan bir eğilimdir. Bu eğilim, düzenlemelerin risk yönetimi aracı olarak sahip olduğu kimliği değiştirmekte ve bankacılık sektörüne olan etkilerini önemli oranda artırmaktadır. Bu eğitimin amacı, düzenleme çerçevesindeki işlevsel dönüşümü, bankacılık politikasının genel ekonomi politikası içindeki yerini anlamak, bankacılık politikasının bilanço üzerindeki etkilerini analiz etmek ve yakın dönem örneklerini değerlendirmektir.

ODAK NOKTALARI

#Bankacılık Politikası #Makroihtiyati Düzenlemeler # Düzenleme Çerçevesi #Ekonomi Politikası #Düzenleme Etki Analizi #Bilanço Analizi

EĞİTİMDEN BEKLENEN SONUÇLAR

Bilir: Ekonomi politikasının ana unsurlarını, bankacılık politikasının bunun içindeki yerini, bankacılık sektörüne dönük yakın dönem önemli düzenleme değişikliklerini ve bunların bilançoya etkisini bilir.
Anlar: Bankacılık sektörüne dönük önemli düzenleme değişikliklerinin ekonomik amacını, bu düzenlemelerin hangi ekonomik/finansal etkiyi yaratmak amacıyla hazırlandığını, ekonomi politikası ve bankacılık sektörü arasındaki ilişkiyi anlar.
Yapar: Düzenleme değişikliklerinin finansal etkisini hesaplar. Mevcut ekonomi politikası altında hangi tür düzenleme değişikliklerinin gündeme gelebileceğini öngörür. Ekonomi ve bankacılık politikasını uyumlu bir şekilde değerlendirir.

HEDEF KİTLE

Her bölümden üst ve orta düzey yöneticiler, Hazine, Portföy Yönetimi, Fon Yönetimi, Risk Yönetimi, Ekonomik Araştırmalar, Yatırımcı ilişkileri ve Düzenleme Uygulamadan sorumlu bölümlerde görev yapan tüm çalışanların katılımına uygundur.

İÇERİK

  • Düzenleme Çerçevesi ve İşlevi
  • Ekonomi Politikası (Para ve Maliye Politikası)
  • Makroihtiyati Düzenlemeler
  • Bankacılık Politikası
  • Uygulama Örnekleri: 2008 ve Etkisi
  • Uygulama Örnekleri: 2013 ve Etkisi 
  • Uygulama Örnekleri: 2021 ve Etkisi 
  • Tartışma: Bankacılık Politikasının Ekonomi Politikası Olarak Uygulanması Doğru mudur?

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

Davranışsal Yetkinlikler: Analitik Düşünme, Merak ve Keşfetme, Mesleki Gelişim ve Öğrenme İştahı,
Yönetsel Yetkinlikler: Bilgi İzleme
Mesleki/Bankacılık Teknik Yetkinlikler: Bilanço Analizi, Temel Mevzuat,
Öz-Gelecek Yetkinlikleri: Değişimi Okuyabilmek ve Geleceği Kurgulamak